FAQ items aan het laden...

Over mij

In 1990 studeerde ik af als fysiotherapeut. Na een aantal jaren werkervaring volgde ik diverse bij- en nascholingen en ging ik mij specialiseren in paramedische trainingsbegeleiding en sportrevalidatie. Ik hield mij voornamelijk bezig met hoe de mens beweegt. Vanuit deze interesse en het werken met (top-)sporters kwam vanzelf de vraag naar boven: wát beweegt de mens?

Wat mij daarbij het meest boeit is dat er zo’n nauw verband bestaat tussen lichamelijk bewegen en emotioneel bewogen zijn. Zo kwam ik in 1995 in aanraking met haptonomie, en na een jaar introductiescholing volgde ik van 1996-2001 de haptotherapie-opleiding aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Wat mij het meest aanspreekt in de haptonomie is dat je lijfelijk kunt ervaren wat het verschil is tussen je wilskracht en vitale kracht, maar ook hoezeer je je wilskracht en doorzetting nodig kan hebben om bij je vitale kracht te komen

Naast haptotherapie verdiep ik mij in leefstijl en voeding. Ik heb hiervoor de opleidingen natuurvoedingsdeskundige, detoxconsulent  en de hormoonfactor-trainer gevolgd. Ik ben van mening dat voeding en leefstijl een zeer grote rol spelen in hoe we ons voelen, of we lekker in ons vel zitten, en of we in staat zijn om goed voor onszelf te zorgen.

Op dit moment specialiseer ik mij verder in systemisch werk. Ik zet het in bij de sessies als het aan de orde komt en wenselijk is.

Ik geloof,
Dat ik geen groter geschenk kan ontvangen
Dan door de ander te worden gezien, gehoord,
Begrepen en aangeraakt.
Het grootste geschenk dat ik kan geven,
Is de ander te zien, te horen,
Te begrijpen en aan te raken.
Dan voel ik dat er contact is gelegd.
(Virginia Satir )